Sider

tirsdag den 2. oktober 2012

Den kloge narrer den mindre kloge...

I dag, under en ellers fredfyldt stund foran den bærbar, skete der pludselig noget...
Thoke havde kort tid forinden fundet en geomag kugle ude i haven og taget den med ind da den hører til på storebrors værelse. Men nu stod han foran mig, tog sig til halsen og sagde " av mor, jeg kom til at sluge kuglen".. NEJ DA! - min værste frygt var sket og jeg bandede de små lorte kugler langt væk..
Farmanden og storebror var en time forinden kørt mod parken for at se fodbold, så mormor blev ringet op og bedt om at komme promte, så vi ku komme på skadestuen!!
En halv time senere stod vi på skadestuen, som selvfølgelig mente han skulle en tur gennem røngten for at se hvor kuglen var.. det lægen håbede på var selvfølgelig at den var røget i maven, at der kun var en enkelt og at vi ville se den igen i form af et lille "kling" i kummen om et par dage.
Lillemanden var tålmodig i ventetiden, dygtig til at svare på lægens spørgsmål om kuglen, dens form, hvordan den smagte og dygtig til at ligge stille mens de tog billeder og mor var stolt af ham. 
- lige indtil jeg så billederne!!
" Der er ingenting,...... han har ikke slugt noget" sagde lægen..
Han fik selvfølgelig " ej kig lige ordenligt efter, mit barn lyver altså ikke" blikket, og han tog sig ekstra tid til at studere billederne nøje.. en gang til..
"Du har da vist snydt mor, hva?" sagde han til Thoke med et skævt smil om munden.

Thokes smil var ikke skævt.. det var bredt!.. mor var mundlam.. 

19 kommentarer:

 1. Ajjjjj, sådan en lille bandit :)Lige præcis omkring den alder, begyndte min datter også at stikke mig små løgne. Bl.a. fik hun blodutrækninger på armen, og jeg tog hende MEGET bekymret til lægen. Lægen var klog, og fik på snedig vis min datter til at indrømme, at hun selv sugede mærkerne frem på armen. Ja, jeg var mundlam, ligesom dig ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. ej hvor frækt altså!! hvor får de sån noget fra?:-)

   Slet
 2. Ej!!! Hvor er det bare for sjovt!! Irriterende for dig, kan jeg forestille mig - men jeg er godt underholdt:)

  SvarSlet
 3. Gad godt vide hvor mange børn der har slugt de kugler, gætter på mange, men heldig at det bare var en snyder hjemme hos jer.
  Tak for advarslen om hvad jeg har i vente, med små banditter der lyver, ej det er jeg nu helt sikke på min aldrig vil kunne finde på ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja jeg sidder også med en blandet følelse af lettethed - og røvrendthed!:-) Min lille engel ku heller aldrig finde på sån noget.. faktisk er jeg stadigvæk ikke 100% overbevist om at det ikke bare er lægen der er et fjols;-)

   Slet
 4. Ej lille bandit :-) Men for pokker man tør jo ikke andet, hvis nu.... Det må skadestuen da støde på en del gange :-) Go´ historie til personalerummet :-)

  Kh Nanna

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det sku man mene?! - men de synes alle sammen det var mægtig skægt, så det kan ikke være hverdagskost for dem.

   sjov historie, ja - og i er mit personale rum!:-D

   Slet
 5. Puh det var da ubehageligt at opleve, men godt det endte i en sjov historie vi andre kunne få lov at læse :)
  Tak for en fantastisk blog

  SvarSlet
 6. Sikke en forskrækkelse! Jeg kunne da heller ikke tro at min Thore kunne finde på sådan et nummer, men hvem ved? ;)

  Hvor gammel er din Thoke mon?

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
  Svar
  1. Thoke er 3½ og er blevet enormt fræk efter han er startet i børnehave! - for et par måneder siden var han en lille engel:-)

   Slet
 7. Så har du da et vers klar til konfirmationssangen

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det har jeg da! - det skal han nok komme til at høre for;-)

   Slet
 8. Ja sandheden kommer ikke altid fra børn :)

  SvarSlet
 9. Hold da op. Forundres over hvor mange af jer, der bare synes det er sødt og sjovt ?!?

  Det var ihvertfald ikke faldet i god jord herhjemme.
  Ikke bare har barnet forårsaget at morderen er blevet rigtig bekymret, det har også spildt læger og sygeplejerskers tid.

  Godt det endte godt, men jeg fatter ikke, at folk lige frem synes det er fantastisk sjovt.

  Mvh Anne K.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, det er fantastisk sjovt, fordi Marlene kan noget med ord. Tjek bare hendes tidligere indlæg om at stille sukkertrangen. Sjov sjov kvinde:) Og var dette indlæg skrevet med bekymring og fortvivlelse, ja så havde reaktionerne nok også været derefter. Men beskrivelsen af Thokes smil afdramatiserer en ellers ubehagelig situation og det synes jeg personligt er fantastisk:)Men derfor ingen tvivl om, at det i situationen har været alt andet end morsomt!

   Slet