Sider

søndag den 28. september 2014

Hjemmebarnet

Hvad laver et hjemmegående barn? 

Man skal høre meget når man beslutter sig for at ens lille barn ikke skal være i dagpleje eller vuggestue...

Folk har mange teorier om at barnet da kommer til at kede sig, mangler nogen at lege med, blir morsyg, ikke bliver socialiseret osv osv... Bla bla bla.

Så hvad laver en hjemmeunge?

I Tjalfes tilfælde ser livet sådan ud: 1 gang om ugen er han i legestue, sammen med mor og spejler sig i andre hjemmeunger og leger ved siden af dem. 
Det er nu engang det små børn gør. 
2 dage om ugen er han på besøg hos mormor, mens mor er i skole. De går tur og leger og hygger sig.
Resten af ugen - ja, der følger han faktisk bare sine behov. Er han træt kl 10 - sover han en lur. Er han først sulten kl 13 - får han sin frokost der. Har han en slatten dag, uden at kende årsagen - så slapper han af på sofaen og putter med mor, indtil resten af flokken kommer hjem.

Han propper tøj i vaskemaskinen, tømmer opvaskeren, graver have, sidder og nusser med legetøj på værelset, ser byggemand Bob, læser bøger... Og nogen gange noget helt andet - eller slet ingen ting. 

Det stille liv..  Men er det et kedeligt liv? Ikke i hans øjne :-)7 kommentarer:

 1. Kunne godt tænke mig at passe mit eget barn, når den tid kommer. Derfor mit spørgsmål. Får du penge for det af kommune, eller hvordan ? :)

  SvarSlet
 2. Dejligt indlæg! Jeg fik selv mulighed for ar gå hjemme med min datter i 2 måneder (1 år efter hun var startet i dagpleje) og nej, børn keder sig tilsyneladende ikke. :)

  SvarSlet
 3. Hyggelig læsning og det lyder som nogle dejlige dage. Med hensyn til socialisering (eller mangel på samme, som du nævner) afhænger det jo også meget af forældrene og jeg tror personligt også at det gør en stor forskel at der er søskende. Vi har et par i omgangskredsen, som har valgt at moderen har gået hjemme med deres børn (de venter nu nr. 3) og den første så stort set ikke andre børn de første 3 år og det synes jeg altså var synd - det kan godt være at jeg får hug for den holdning, men nu er det skrevet;-) Hun har det meget svært med andre børn (hun er nu 5 år), men de er begyndt at tage i legestue og den slags og det har iflg. forældrene heldigvis hjulpet.
  K.h.
  Christina
  P.s. og det er ikke fordi jeg ville have foretrukket at de havde afleveret deres barn i vuggestue eller børnehave - jeg synes det er rigtig fint at man vælger at have børn hjemme, hvis man har muligheden, men jeg synes at man skal sørge for at barnet omgås andre børn.

  SvarSlet
 4. Det lyder vel nok som et dejligt børneliv! Folk har altid så travlt... Pyt med dem.

  SvarSlet
 5. Det lyder bestemt ikke som et kedeligt liv,med derimod et liv med nærhed,kærlighed og tryghed:0)
  Vores børn har også været hjemmegående børn til de skulle i skole(nu er der kun bettemand på 3 år tilbage)Vi har også fået nogle kommentar i tidens løb,men vi har valgt det, fordi vi mener det er det bedste for vores børn.De har ikke haft problemer med at socialisere sig,har hurtigt fundet ven/inder at lege med.
  Tænker ikke man skal spekulere så meget over hvad andre tror/mener(de har selvfølgelig valgt det, de mener der er bedst for lige nettop deres børn)
  God weekend til dig og familien:0)
  Kh Laila.

  SvarSlet
 6. synes det er så dejligt at læse, at du gider dine unger....og ja, han gør nøjagtig hvad han ville gøre hvis han var i institution, nu gør han det bare i fred og ro og eget tempo, og med voksne der elsker ham omkring sig....og i disse tider er der ikke voksne nok til ro og nærvær....godt gået (sagt af en gammel vuggestuepædagog).

  SvarSlet