Sider

onsdag den 13. marts 2013

hjemmelavet friskost m. vallebrød

Det er ikke så tit der kommer et indlæg om mad her på bloggen.. og det på trods af at jeg faktisk bager rigtig meget og gerne laver ting fra bunden..

Det er så latterligt nemt at lave friskost selv, og så er den lækker. Her er min opskrift:

Ta en liter go sødmælk og hæld en dl fra, bagefter fylder du op igen med en dl kærnemælk.
Luk kartonen, ryst og lad den stå et døgn ved stuetemperatur.
Dræn den derefter gennem fx en stof ble imens du er på arbejde eller natten over.
Så blander du det i du bedst kan li.. jeg bruger purløg, persille, salt, peber og lille smule hvidløg.
Herbamare´s urtesalt er GOD! gi det en tur med elpiskeren for at komme eventuelle klumper til livs.

Og Den valle der er blevet drænet fra osten gemmer du til at bage det lækreste fedtfri brød til at smøre osten på:

rør 25 g gær ud i vallen, tilsæt 1 tsk salt, 500 g fuldkorns speltmel og 500 g hvedemel.. 
Hvede melet lidt i ad gangen indtil dejen er elastisk og ikke hænger fast på hænderne.
Ælt godt og lad det hæve til dobbelt størrelse ca 1 - 2 timer.
Slå dejen ned og prop det i en brødform, lad hæve en lille times tid.
Bag ca 25 min, ved 200 grader.

Vallen gir brødet en rigtig lækker elastisk krumme og det smager bare mums!


8 kommentarer:

  1. Ihh. tak for god inspiration.. Det må jeg prøve en dag:-)

    SvarSlet
  2. Oooh I really need to give that cheese recipe a go! It sounds and looks delicious!!! Thank you so much for sharing your recipe! :) xo

    SvarSlet
  3. Det må jeg prøve :-) Hvor længe kan den holde sig og sætter du den i køleskabet før eller efter den er drænet?

    SvarSlet
  4. Nogle opskrifter kommer krydderier i osten inden dræning, du gør det efter. Har du bedst erfaring med det?
    Tak for hyggelig hjemmeside :-)

    SvarSlet
  5. Hvor meget valle er der i brødet? Det lyder super lækkert.

    SvarSlet
  6. Fedtfrit brød ?! Det er det meste vel !!

    SvarSlet